foto: Damir Mesaroš

Do njega možete stići redovnom autobuskom linijom (autobusi saobraćaju na svakih pola sata) po ceni od jednog do dva evra ili tridesetpetominutnom vožnjom brodićem po ceni od 3 evra po osobi u jednom pravcu.

Još nešto čini Pereu savršenim mesto za letovanje, a to je činjenica da se Halkidiki nalazi na samo 50 kilometara od ovog letovališta, pa tako osim izleta u Solun, možete posetiti Kasandru i Sitoniju.

foto: Damir Mesaroš

Ukoliko ste smešteni u nekom od hotela onda ćete ležaljke imati na račun kuće, a na ostalim mestima je obavezno da naručite piće i biće ceo dan besplatne. Inače, cene noćenja u apartmanima se kreću već od 25 evra po noćenju u dvokrevetnoj sobi.

S obzirom na to da je Perea poznata kao jedan od najvećih kongresnih centara u Grčkoj, zanimljivo je da su cene soba zapravo i do četiri puta skuplje tokom zimskih meseci, a svaki hotel ima i po nekoliko kongresnih sala.

foto: printscreen/youtube/myVideoMedia

Voda je plitka, pa je Perea idealna za decu i neplivače, ali ono na šta treba obratiti pažnju jeste razmnožavanje meduza koje počinje u avgustu.

Cene su veoma pristupačne, a vikendom se pripremite za gužve kada se lokalci iz Soluna “spuste” na kupanje.

Izvor: (Tara Tomović/Telegraf.rs)