Šta posetiti u blizini

Čak i ukoliko ne dolazite na letovanje automobilom, Solun je dostupan na više načina. Gradski autobus ide na svakih pola sata. Postoji i brodić koji ide na svakih sat vremena i vožnja traje oko pola sata po ceni karte od 3€ za osobu u jednom smeru. U slučaju da želite da posetite tržni centar, 12 km od Perea je udaljen Mediteranean Cosmos. To je ujedno i prva stanica na kojoj staje autobus, nakon čega nastavlja do centra Soluna.

Ako letujete sa decom, takođe na samo nekoliko kilometara udaljenosti nalazi se veliki akva park Waterland, pa ne propustite da ih odvedete tamo. I naravno, iskoristite priliku da uživate u brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima i atrakcijama Soluna.

Ne propustite da posetite svakako ni Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu.

Osim odlaska do Soluna, boravak ovde možete iskoristiti i da odete na izlete do Meteora, kao i na krstarenje oko Svete Gore. Ukoliko vas interesuju istorijske znamenitosti, na 70-ak km udaljenosti od Soluna nalazi se arheološki lokalitet Vergina. Ovde je 1977. godine Manolis Andronikos (grčki arheolog) otkrio grobnice makedonskih kraljeva, a među njima i grobnicu Filipa II Makedonskog. Vergina je 1996. godine upisana na UNESCO-vu listu Svetske baštine u Evropi.

Ukoliko iz mesta Perea krenete na stranu u suprotnom smeru od Soluna, možete obići plaže u mestima Nei Epivates i Agia Triada, zatim selo Angelohori i malo ribarsko mesto Nea Mihaniona. Par kilometara dalje je i Epanomi, gde posebnu atrakciju predstavlja potopljeni brod koji se može videti sa plaže, a u blizini je i peščani sprud sa Fanari plažom, koja se smatra jednom od najinteresantnijih plaža severne Grčke.

Halkidiki je od mesta Perea udaljen 60-ak kilometara pa ako volite aktivniji odmor možete letovanje u Perei iskoristiti i da obiđete neke od poznatih plaža Kasandre i Sitonije.